Subscribe




Enter Email address for Daily FREE Job Notifications, Placement Papers, Interview Questions... :

Thursday, May 17, 2012

0

3i Infotech Placement Paper-2 2011

  • Thursday, May 17, 2012
  • Krishna Mohan Roy
  • Share



  • Welcome to 3i Infotech Placement Paper 2011.


    Here you will find Placement Paper Pattern of 3i Infotech Placement Paper 2011 with Answers & Solutions.

    3i Infotech Placement Paper 2011


    2011 3i Infotech Placement Paper:-


    1. If Log2 x - 5 Log x + 6 = 0, then what would the value / values of x be?

    Ans. x = e2 or e3.  

    2. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?

    A. 12   B. 20          C. 24          D. 30                              (Ans. C)

    3. .Can you tender a one rupee note in such a manner that there shall be   total 50 coins but none of them would be 2 paise coins.?        Ans. 45 one paisa coins, 2 five paise coins, 2 ten paise coins, and 1 twenty-five paise coins.

    4. A monkey starts climbing up a tree 20ft. tall. Each hour, it hops 3ft. and slips back 2ft. How much time would it take the monkey to reach the top?   Ans.18 hours.

    5. What is the missing number in this series?   8 2 14 6 11 ? 14 6 18 12       Ans. 9

    6. A certain type of mixture is prepared by mixing brand A at Rs.9 a kg. with brand B at Rs.4 a kg. If the mixture is worth Rs.7 a kg., how many   kgs. of brand A are needed to make 40kgs. of the mixture?        Ans. Brand A needed is 24kgs.

    7. A wizard named Nepo says "I am only three times my son's age. My father   is 40 years more than twice my age. Together the three of us are a mere 1240   years old." How old is Nepo?                           Ans. 360 years old.  

    8.  One dog tells the other that there are two dogs in front of me. The other one also shouts that he too had two behind him. How many are they?  Ans. Three

    9. A man ate 100 bananas in five days, each day eating 6 more than the previous day. How many bananas did he eat on the first day?                 Ans. Eight.

    10. If it takes five minutes to boil one egg, how long will it take to boil four eggs? Ans. Five minutes.

    11.  The minute hand of a clock overtakes the hour hand at intervals of 64   minutes of correct time. How much a day does the clock gain or lose?   Ans. 32 8/11 minutes.
       
    12.  Solve for x and y:   1/x - 1/y = 1/3, 1/x2 + 1/y2 = 5/9.  Ans. x = 3/2 or -3 and y = 3 or -3/2.

    13.  Daal is now being sold at Rs. 20 a kg. During last month its rate was Rs. 16 per kg. By how much percent should a family reduce its consumption so   as to keep the expenditure fixed?                               Ans. 20 %.

    14.  Find the least value of 3x + 4y if x2y3 = 6.                          Ans. 10.

    15. Can you find out what day of the week was January 12, 1979? Ans. Friday.

    16. A garrison of 3300 men has provisions for 32 days, when given at a rate of 850 grams per head. At the end of 7 days a reinforcement arrives and it was found that now the provisions will last 8 days less, when given at the rate of 825 grams per head. How, many more men can it feed?            Ans. 1700 men.

    17. From 5 different green balls, four different blue balls and three   different red balls, how many combinations of balls can be chosen taking at least   one green and one blue ball?

    18. If A/B = 3/5,then 15A = ?                 (Ans : 9B)

    19. Each side of a rectangle is increased by 100% .By what percentage does the area increase?    (Ans : 300%)

    20.  Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel .What is the distance?        Ans : 315 feet

    21. Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel revolves 240 times. How many revolutions will the back wheel take?             Ans: 360 times

    22. 20% of a 6 litre solution and 60% of 4 litre solution are mixed. What percentage of the mixture of solution (Ans: 36%)

    23. City A's population is 68000, decreasing at a rate of 80 people per year. City B having population 42000 is increasing at a rate of 120 people per year. In how many years both the cities will have same population?                 (Ans: 130 years)

    24.  Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50kmph and the other at 40kmph . How much time will it take for the two cars to meet?(Ans: 3/2 hours)

    25. A person wants to buy 3 paise and 5 paise stamps costing exactly one rupee. If he buys which of the following number of stamps he won't able to buy 3 paise stamps. Ans: 9

    26. There are 12 boys and 15 girls, How many different dancing groups can be formed with 2 boys and 3 girls.

    27. Which of the following fractions is less than 1/3

    (a) 22/62           (b) 15/46  (c) 2/3                    (d) 1                        (Ans: (b))

    28. There are two circles, one circle is inscribed and another circle is circumscribed over a square. What is the ratio of area of inner to outer circle?           Ans: 1 : 2

    30. Three types of tea the a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg and70/kg respectively.How many kgs of each should be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg,  given that the quntities of band c are equal

    a)70,15,15           b)50,25,25           c)60,20,20           d)40,30,30               (Ans. (b))

    31. in a class, except 18 all are above 50 years.15 are below 50 years of age. How many people are there

     (a) 30           (b) 33           (c) 36           (d) none of these.   (Ans. (d))

    32. If a boat is moving in upstream with velocity of 14 km/hr and goes downstream with a velocity of 40 km/hr, then what is the speed of the stream ?
      
    (a) 13 km/hr          (b) 26 km/hr  (c) 34 km/hr  (d) none of these   (Ans. A)

    33. Find the value of ( 0.75 * 0.75 * 0.75 - 0.001 ) / ( 0.75 * 0.75 - 0.075 + 0.01)

    (a) 0.845          (b) 1.908  (c) 2.312  (d) 0.001              (Ans. A)

    0 Responses to “3i Infotech Placement Paper-2 2011”

    Post a Comment

    review www.uandistar.org on alexa.com