Subscribe




Enter Email address for Daily FREE Job Notifications, Placement Papers, Interview Questions... :

Saturday, December 15, 2012

15

ADP Placement Paper - Whole Test Paper at Hyderabad on DEC 10 2012

  • Saturday, December 15, 2012
  • Ravva Vamsi
  • Share



  • ADP Latest Selection Procedure
    Three rounds for selection
    1.Written Test
    2..2 Technical Interviews    
    3 HR

    1.Written Test

    It is an On line exam ,No.of questions : 55, Time Limit: 55 Minutes
    a)Aptitude-15 Questions 15 Markss
    Areas to concentrate

    1. Simple and Compound Intrest-4 Questions

    2. Time and work

    3. Time and Distance

    4. Mixtures

    5. Number series

    6. Probability
    b)Reasoning-15 Questions 15Marks

    • Coding and Decoding

    • Puzzles
    c)Computer Knowledge-10 Questions 10 Marks

    • C and other programming language
    d)Verbal ability-5 Questions 5 Marks

    • Reading comprehension

    • Small passage followed by 5 questions
    e)Essay Writing

    • One topic given to write in 10 Minutes-Topic Commitment

    • "My few favourite things"
    Some questions previously asked
    Directions for question nos. 1-2:
    Eighty Five children went to amusement park where they could ride on merry “go-round roller coaster and Ferris wheel .It was known that 20 of them have took all three rides and 55 of them have taken at least two of the three rides. Each ride cost Rs.1 and the total receipt of the amusement park was Rs.145.

    1) How many children did not try any of the rides. ?

    A) 5 B) 10 C) 15 D) 20

    Ans. 15.
    20 kids * 3 rides = Rs. 60

    (55-20=)35 kids * 2 rides = Rs. 70

    60 + 70 = Rs. 130

    So, Rs. (145 – 130 = ) 15 are left for the other (85 – 55 = ) 30 kids . so only 15 of them can take a ride and rest 15 will be left out.

    145 rides were taken. 20 of them took all three, i.e. Rs. 60 were spent, so 145-60= Rs. 85 are left for the others. Total kids were 85, so rest were 65. out of these 65,



    2) How many children took exactly one ride?

    A) 5 B) 10 C) 15 D) 20

    Ans. 15
    3) Four cities are connected by a road network as shown in the figure. In how many ways can you start from any city and come back to it without travelling on the same road more than once ?

    A) 8

    B) 12

    C) 16

    D) 20

    Ans 12.

    Consider the top city, the following are the 3 routes possible, starting from the leftmost edge. Since there are 3 edges emanating from each city and the figure is perfectly symmetrical, these 3 routes are possible from each edge, hence for any given city, the total number of routes = 4 * 3 = 12.



    Directions for question nos 4-5:

    A, B, and C are three numbers, Let

    @(A, B)= Average of A and B

    *(A, B)=Product of A and B

    /(A, B)=A divided by B



    4) If A=2 and B=4 the value of @( / (*(A,B),B),A) would be

    A) 2

    B) 4

    C) 6

    D) 16

    Ans. 2



    5) Sum of A and B is given by

    A) *(@(A, B), 2)

    B) /(@(A,B),2)

    C) @(*(A,B),2)

    D) @(/(A,B),2

    Ans. A.



    6) Let x<0, 0<y<1, Z>1 which of the following is false:

    A) (x2-z2)has to be positive.

    B) yz can be less than one.

    C) xy can never be zero

    D) (y2-z2) is always negative

    Ans. A.



    7) If A's income is 25% less than B's ,by what % is B's income greater than that of A ?

    A) 35%

    B) 25%

    C) 30%

    D) None of these

    Ans. D Directions for question nos 8-12: A professor keeps data on students tabulated by the sex and the performance of the student. Data is kept in a computer disk, but unfortunately some of it is lost because of a virus. Only the following could be recovered:

    Performance Total

    Average Good Excellent

    Male 10

    Female 32

    Total 30



    Panic buttons were pressed but to no avail. An expert committee was formed,which decided that the following facts were self evident:

    a) Half the students were either good or excellent.

    b) 40% of the students were female

    c) One third of male students were average



    8) How many students were both female and excellent?

    A) 0

    B) 8

    C) 16

    D) 32

    Ans. A
    Performance Total

    Average Good Excellent

    Male 10 48

    Female 32

    Total 30 80



    Panic buttons were pressed but to no avail. An expert committee was formed,which decided that the following facts were self evident:

    d) Half the students were either good or excellent. (implies the total of good and excellent is 40, i.e., hall of 80)

    e) 40% of the students were female (this implies that 32 is 40% of the total students, hence total students are 80, this implies that males are 48, calculate the rest yourself)

    f) One third of male students were average



    9) What proportion of good students are male?

    A) 0

    B) 0.73

    C) 0.4

    D) 1.0

    Ans. B.



    10) What proportion of female students are good?

    A) 0

    B) 0.25

    C) 0.50

    D) 1.0

    Ans. B



    11) How many students are both male and good?

    A) 10

    B) 16

    C) 22

    D) 48

    Ans. C



    12) Among average students, what is the ratio of male to female?

    A) 1:2

    B) 2:1

    C) 3:2

    D) 2:3

    Ans. D



    ANALYTICAL



    Directions for Questions Nos: 13 to 17

    Five executives of a multinational company met in Bombay :

    Mr. Ram can speak Tamil and Hindi

    Mr. Sham speaks Tamil and English

    Mr. Raju converses in English and Hindi

    Mr. Balu speaks Telugu and Tamil quite well.

    Mr. Lalu can speak Hindi and Telugu



    13) Which of the following can act as a interpreter when Mr. Raju and Mr. Balu wish to confer?

    A) Mr. Ram Only

    B) Mr. Sham Only.

    C) Either Mr. Ram or Mr. Sham

    D) Any of the other three executives.

    Ans. D


    14) Besides Mr. Lalu, which of the following can converse with Mr. Balu without an Interpreter?

    A) Mr. Ram Only

    B) Mr. Sham only

    C) Mr. Ram and Mr. Sham

    D) Mr. Raju Only

    Ans. C



    15) Which of the following cannot converse without interpreter?

    A) Mr. Sham and Mr. Lalu.

    B) Mr. Ram and Mr. Sham

    C) Mr. Ram and Mr. Raju

    D) Mr. Sham and Mr. Balu

    Ans. A


    16) If a sixth executive is brought in, for him to be understood by the maximum number of original five, he should be fluent in?

    A) English and Telugu

    B) Hindi and Tamil

    C) Telugu and Hindi

    D) Hindi and English

    Ans. B
    17) Of the languages spoken the most common languages are

    A) English and Tamil

    B) English and Hindi

    C) English and Telugu

    D) Hindi and Tamil

    Ans. D


    Directions for Questions Nos:18 to 21

    Four people of different nationalities live on the same side of a street in four houses each of different color. Each person has a different favorite drink. The following additional information also known:

    The Englishman lives in the red house.

    The Italian drinks tea.

    The Norwegian lives in the first house on the left.

    In the second house from the right they drink milk

    The Norwegian lives adjacent to the blue house

    The Spaniard drinks fruit juice

    Tea is drunk in the blue house.

    The White House is to the right of the red house
    18). Milk is drunk by

    A) Norwegian

    B) Englishman

    C) Italian

    D) None of these

    Ans. B



    19) The Norwegian drinks

    A) Milk

    B) Cocoa

    C) Tea

    D) Fruit Juice

    Ans. B



    20) The color of Norwegians house is

    A) Yellow

    B) White

    C) Blue

    D) Red

    Ans. A



    21) Which of the following is not true:

    A) Milk is drunk in the red house

    B) Italian lives in the blue house

    C) The Spaniard lives in a corner house

    D) The Italian lives next to Spaniard.

    Ans. D
    Directions for Questions Nos: 22 to 23

    Kya-Kya is an island in the south pacific .The inhabitants of Kya-Kya always Answer any question with two sentences, one of which is always true and other is always false.


    22) You are walking on a road and come to a fork. You ask the inhabitants Ram, Laxman, Lila,Which road will take me to the village?

    Ram says,I never speak to strangers. I am new to this place.

    Laxman says,I am married to Lila. Take the left road.

    Lila says,I am married to ram. He is not new to this place.

    Which of the following is true?

    A) Left road takes you to the village

    B) Right road takes you to the village

    C) Lila is married to laxman

    D) None of above

    Ans. A.



    Ram said he never talked to strangers, but he spoke to a stranger, this means that this statement is false, hence his other statement must be true, hence the second statement of Lila is false, hence her first statement is true that is she is married to ram, hence the first statement of Laxman is false, hence his second statement is true, that is take the left road.



    23) You find that your boat is stolen. You question three inhabitants of the island and they reply as follows:

    John says,I did not do it. Mathew did not do it.

    Matthew says,I did not do it. Krishna did not do it.

    Krishna says, I did not do it .I do not know who did it.

    Who stole your boat?

    A) John

    B) Matthew

    C) Krishna

    D) None of them.

    Ans. B
    Matthew said he didn't know who did it, but he also said he did not do it, which means he knows who did it, which means his second statement is false, which means his first statement is true…

    Directions for question nos 24-25: There are five trains A, B, C, D and E that run between the following stations:

    Bombay and Pune

    Calcutta and Bombay

    Pune and Goa

    Goa and Bombay

    Pune and Calcutta

    Trains A and D do not go to Bombay, B&C do not go to Calcutta and C & D do not touch Goa.



    24) Train E goes from to¦ and vice-versa



    A. Pune and Calcutta

    B. Bombay to Goa

    C. Bombay to Calcutta

    D. Goa to Pune.

    Ans. C



    25) Which train runs between Calcutta and Pune?

    A) A

    B) B

    C) C

    D) D

    Ans. D



    COMPUTER AWARENESS



    26) The device that can transform digital data into analog data is called a

    A)Transformer

    B)Network

    C)Carrier

    D)Modem

    Ans. D



    27) Following is true about the IP of a machine

    A) It is 48-bit and will always be unique around the world.

    B) It is 48-bit and is not necessarily be unique around the world.

    C) It is 32-bit and will always be unique around the world.

    D) It is 32-bit and is not necessarily be unique around the world.

    Ans. C



    28) A machine having 64MB memory runs a executable which is 300MB on disk. This is achieved by:

    A) Use of FAR pointers

    B) Page swapping.

    C) Save some variables on another machine on network.

    D) Cannot be run on the machine.

    Ans. B



    29) Which of the following is true about thread and process startup speed:

    A) The startup of a thread is faster than a process.

    B.) The process startup is faster as it is directly controlled by the OS.

    C) They will be equal.

    D) Depends on OS that is used. Faster on Windows98 slower on NT.

    Ans. A



    30) What causes “Thrashing” of a program :

    A.) The constant swapping of program due to page faults.

    B.) The inability of a program to get assess to a network resource.

    C) A near overflow / underflow of a variable.

    D) Assessing a memory area not allocated to the process.

    Ans. A



    31) Turbo-C is a / an

    A) IDE and C compiler/linker.

    B) C-compiler/linker

    C) C .

    D) code generator.

    Ans. A



    32) The path of creation of an executable is :

    A) coding, linking, compiling, parsing.
    B) coding, parsing, compiling, linking.

    C) coding, compiling, parsing, linking.

    D) coding, compiling, linking, parsing.

    Ans. B



    33) Memory leak in software is due to

    A) Heavy recursion used in logic.

    B) Using structures of large size

    C) Improper use of the CPU registers.

    D) Improper release of allocated memory .

    Ans. d



    34) A “stable sort” is different from “sort” in the following way

    A) Stable sort handles multiple thread access.

    B) Stable sort maintains the order of equal entities as it was in original sequence.

    C) Stable sort will always sort using the fastest scheme available in the library.
    D) Stable sort can handle exceptional conditions like interrupts in software.

    Ans. B



    35) The classic way of checking whether a mathematical expression has matched parenthesis will employ the following data structure :

    A) List.

    B) Directed Graph

    C) Threaded Binary tree.

    D) Stack.

    Ans. D



    36) The fastest sorting algorithm for a Random set of numbers is:

    A) Quick sort

    B) Shell sort

    C) Bubble sort

    D) Double Bubble sort.

    Ans. A or B, I do not know



    37) Which of these items is not a form of IPC:

    A) Shared Memory

    B) Pipes.

    C) Message queues.

    D) Semaphores

    Ans. B



    38) The term œsocke in software refers to:

    A) The software primitive which allows access to the hardware attached to the computer.

    B) The API exposed by drivers to assess a hardware.

    C) End point of connection used to transfer data programmatically.

    D) Th primitive used by OS to get assess to the CPU for process scheduling.

    Ans. C



    39) Which of these statements is True:

    A) XML is a sub-set of HTML.

    B) XML is a less generic markup language standard derived from SGML.

    C) XML is HTML for extended Interfaces like mobile-phones.

    D) XML is a extension of HTML which defines new tags.

    Ans. D



    40) DCOM and CORBA are:

    A) Specifications which enable faster downloads on the net.

    B) Specifications that allow objects to be accessed in a location independent manner.

    C) Parallel implementations of XML by Microsoft and Sun respectively..

    D) Specifications to store objects on disk, for later retrieval.

    Ans. B



    41) The Process that involves monitoring and improving the software product development is:

    (A) Quality Assurance

    (B) Quality Control

    (C) Quality Improvement

    (D) None of the above

    Ans.



    42) An executable test that verifies a functionality of the software unit with given input and expected output is called:

    (A) Test Script

    (B) Test Plan

    (C) Test Case

    (D) All of the above

    Ans. maybe C



    43) A Bug in the software is, when there is

    (A) Application Crash

    (B) Feature Failure

    (C) Loss of Data

    (D) All of the above

    Ans. maybe A, or probably D



    44) Testing based on External Specifications without knowledge of how the system is constructed:

    (A) Black Box Testing

    (B) White Box Testing

    (C) Stress Testing

    (D) Performance Testing

    (E) None of the above

    Ans. a



    45) Which of the following is false

    (A) QA is a process defined to attain Quality Standards

    (B) QC is testing of the product during its production work-flow

    (C) A Test case could contain many Test Plans.

    (D) A Test Plan could contain many Test Script & Test Cases

    Ans. C



    46) A Printing Machine that transfers impressions from Flat Plate to Rubber Cylinder, thence to paper is called

    (A) Laser Printer

    (B) Press, Offset

    (C) Digital Printer

    (D) All of the above

    Ans. maybe Offset



    47) Printing process in which ink is applied to paper or board from raised portions of printing plates or type is called:

    (A) Printing, Letterpress

    (B) Printing, Flexographic

    (C) Printing, Silk screen

    (D) None of the above

    Ans. maybe letterpress



    48) Yellow (lemon), Magenta (cold red), Cyan (blue-green) are the three

    (A) Process Colors

    (B) Monitor Colors

    (C) Special Colors

    (D) Spot Colors

    Ans.



    49) Leading specifies:

    (A) The space between the lines in a paragraph.

    (B) The space between the base of a line to the base of the following line in a paragraph.

    (C) The space between the top of the X height and the bottom of the X height of the following line in a paragraph

    (D) The space between the beard of the top line and the beard of the bottom-line.

    Ans.



    50) Which is a typical page layout program out of the following software products:

    (A) Adobe Photo shop

    (B) Adobe Page Maker

    (C) Macromedia Free Hand

    (D) Macromedia Director

    Technical and HR
    1)How do you define CONSTANT in C?
     2)Define VARIABLE?
     3)Function calling procedures? and their differences? Why should one go for Call by
    Reference?
     4)Difference between STRUCTURE and UNION?
     5) What’s the special use of UNIONS?
     6)What is a pointer? What is meant by recursion?
     7)Can you write a programmer for FACTORIAL using recursion?
     8)What is LINKED LIST? How can you access the last element in a linked list?

    The questions asked in the first technical interview are
    1. Tell me about yourself
    2. Write a programmer for binary searching
    3. What is a semaphore and where do we use them
    4. What is meant by LRU(least recently used)
    5. A puzzle
    6. About your family
    7. About your higher studies and plans for the future



    15 Responses to “ADP Placement Paper - Whole Test Paper at Hyderabad on DEC 10 2012”

    Linda said...
    January 18, 2017 at 2:26 AM

    The article you have shared here very awesome. I really like and appreciated your work. I read deeply your article, the points you have mentioned in this article are useful
    Papa Louie 2

    Run 3 | Stick Run 2 |friv4school | girls go games
    unblocked games


    xidong said...
    March 20, 2017 at 5:02 AM

    Michael Kors Online
    Coach Outlet online
    Michael Kors Outlet Online
    nike shoes
    nike outlet
    cheap Jordan
    retro jordan shoes
    tory burch outlet
    tory burch sale
    oakley outlet online


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:31 PM

    I am sure you see the trend here... Commercial Mortgage Financing can be used in practically any industry for any kind of commercial property. Speak with your Business Finance Broker when you are ready to invest in a Commercial Real estate opportunity. www.financetypes.us


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:31 PM

    Make use of a travel agent that provides travel deals for handicapped travelers. Booking plane tickets and rooms in hotels with journey agents that provide travel methods to disabled individuals is advantageous in many ways. They make sure they book for his or her disabled customers airlines as well as hotels which are disabled pleasant. They make an effort to offer providers and suggestions which will ensure their own clients journey comfortably. www.bestadventuretravel.us


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:32 PM

    One of the biggest competitions of today is staying fit. It seems like people nowadays want to lose weight instantly as if there is no tomorrow or it is as if it is a passport for the general population. Losing weight and staying fit is never easy. www.bestadventuretravel.us


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:32 PM

    The laws of nature are just as they treat every specie (and not only man) with equality. In a jungle, every specie gets its due share of food, air and water which enable them to live a dignified life without being dependent on any other creation. Nature makes no distinction between one specie, and the other as all species are the children of the same God. www.lawinformation.us


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:37 PM

    I am certain you begin to see the trend right here... Commercial Home loan Financing may be used in virtually any business for any type of commercial home. Speak together with your Business Finance Broker when you're ready to purchase a Commercial Property opportunity. www.mybusinessplan.us


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:39 PM

    You will see all styles and models of fashion blogs as being the internet is stuffed with them. It can take a look at the advantages of wearing lean jeans through boyfriend bluejeans or the best way pink takes the destination of dark colored plus many of the extras. Just like you go internet, you receives your fill of your latest popular trends as a result of fashion blogs. www.stylesbeautytips.com


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:39 PM

    Real estate shareholders live in addition to die by means of their chance to add importance. With not any added importance, there usually are no gains. This applies with almost any business, but what makes real estate a really great business as well as a great investment decision, is the volume of ways you can contribute value and benefit from big gains. www.realestatevalley.us


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:40 PM

    Health fitness tips also recommend that vices should be stopped. Smoking predisposes one to vascular conditions such as arteriosclerosis and heart diseases. Alcohol consumption need not be eliminated but should be limited to 30 jiggers a day only. Alcohol still has health benefits such as vasodilation. These are just some of what Health fitness tips recommend www.healthyactivities.us


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:41 PM

    Insurance can be synonymous to a lot people expressing risks involving losses expected coming from a supposed car accident. Here, the price of your losses are going to be borne by the many insurers. www.insuranceguider.us


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:43 PM

    Discomfort heard this argument intended for spending far more now with quality just to save money in the future. But why not consider the impression your purchase has on the earth, shouldn't shopping ethically participate in the talk too? www.servicesexpert.us


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:44 PM

    Health fitness ideas also suggest that vices ought to be stopped. Smoking predisposes someone to vascular conditions for example arteriosclerosis as well as heart illnesses. Alcohol consumption do not need to be removed but ought to be limited in order to 30 jiggers each day only. Alcohol nevertheless has many benefits such because vasodilation. These are are just some of what Health fitness ideas recommend www.healthimprove.us


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:44 PM

    Traveling, for individuals with disabilities, is extremely hectic, particularly when they get to the airport terminal. They face the process of obtaining proper info and instructions. This is actually further aggravated through the huge number of individuals traveling as well as long lists. In international airports, there tend to be attendants which are supposed for carrying on the needs of these travelling along with disabilities. www.safetravelguide.us


    MANI said...
    March 7, 2020 at 8:47 PM

    I know you start to see the trend the following... Commercial Mortgage loan Financing can be utilized in almost any market for almost any commercial house. Speak along with your Business Finance Broker if you are ready to buy a Commercial Real-estate opportunity. www.financialgrow.us


    Post a Comment

    review www.uandistar.org on alexa.com