Subscribe




Enter Email address for Daily FREE Job Notifications, Placement Papers, Interview Questions... :

Saturday, December 15, 2012

2

ADP Placement Papers Whole Test Paper Latest On Dec10 (2012-2013)

  • Saturday, December 15, 2012
  • Ravva Vamsi
  • Share


  • ADP latest selection procedure -2012-2013

    • ADP written test questions and answers,
    • ADP 2 technical interviews procedures,
    • ADP previously asked solved question papers,
    • ADP Technical and hr interview questions,
    • ADP essaay writing topics,
    • ADP verbal ability reasoning,computerknowedge questions and answers,
    • ADP tips trick to crack recruitment for freshers


    ADPsolved sample palcement papers with explantions

    ADP selection procedure
    a)Aptitude-15 Questions 15 Markss
    b)Reasoning-15 Questions 15Marks
    c)Computer Knowledge-10 Questions 10 Marks
    d)Verbal ability-5 Questions 5 Marks
    e)Essay Writing

    a) Aptitude-15 Questions 15 Marks

    1. One year ago, the ratio of Vinay’s and Sinoy’s age was 6: 7 respectively. Four years hence, this ratio would become 7: 8. How old is Sinoy ?

    2. How much water must be added to 60 litres of milk at 1 ½  litres  for Rs. 2 So as to have a mixture worth Rs.10 2/3  a litre ?
    Ans-15 litres

    3. The volume of a wall, 5 times as high as it is broad and 8 times as long as it is high, is 12.8 cu. metres. Find the breadth of the wall.
    Ans-40cm

    4. Water flows into a tank 200 m x 160 m through a rectangular pipe of 1.5m x 1.25 m @ 20 kmph . In what time (in minutes) will the water rise by 2 metres?
    Ans-96 min

    5. Find the cost of carpeting a room 13 m long and 9 m broad with a carpet 75 cm wide at the rate of Rs. 12.40 per square metre
    Ans- Rs. 1934.40.

    6. The length of a rectangle is twice its breadth. If its length is decreased by 5 cm and breadth is increased by 5 cm, the area of the rectangle is increased by 75 sq. cm. Find the length of the rectangle
    Ans-20 cm.

    7. What value will replace the question mark in each of the following equations?
    (i) ? - 1936248 = 1635773            (ii) 8597 - ? = 7429 – 4358

    8. Evaluate : (i) 986 x 237 + 986 x 863    (ii) 983 x 207 - 983 x 107
    Ans-    (i)-98300.
                (ii)-986000.

    9. Which of the following are prime numbers?
    (i) 241           (ii) 337         (iii) 391           (iv) 571
    Ans-i,ii,iv

    10. An unbiased die is tossed .find the probability of getting a multiple of 3
    ANS-1/3

    11. Two dice are thrown together .What is the probability that the sum of the number on the two faces is divided by 4 or 6
    Ans-7/18

    11. Two cards are drawn at random from a pack of 52 cards.what is the probability that either both  are black or both are queen?

    12. A dog takes 4 leaps for every 5 leaps of a hare but 3 leaps of a dog are equal to 4 leaps of the hare. Compare their speeds.

    13. While covering a distance of 24 km, a man noticed that after walking for 1 hour and 40 minutes, the distance covered by him was 5 of the remaining distance. What was his speed in metres per second?
    Ans-1 2/3

    14. A and B can do a piece of work in 18 days; Band C can do it in 24 days A and C can do it in 36 days. In how many days will A, Band C finish it together and separately?

    15. 45 men can complete a work in 16 days. Six days after they started working, 30 more men joined them. How many days will they now take to complete the remaining work?

    Reasoning-15 Questions 15Marks

    1. If KEDGY is coded as EKDYG then how will LIGHT be coded ?
    (A) ILHTG
    (B) ILGHT
    (C) ILGTH
    (D) THGIL
    (E) None of these
    Ans : (C)

    2. If Rajdoot is coded as Car, Car as Aeroplane, Aeroplane as Train, Train as Bus, then by which vehicle can you reach your destination in least time? .
    (A) Aeroplane
    (B) Train
    (C) Car
    (D) Bus
    (E) None of these
    Ans : (B)

    3. If '245' means—'Art and Talent' in a certain code language, '316' means— 'Callous to Generous', '147' means— 'Callous and Polite' then what is the code used for 'to' ?
    (A) Only 3
    (B) Only 1
    (C) 3 or 6
    (D) Only 6
    (E) None of these
    Ans : (C)

    4. In a certain code language '579' means—'Kanchan is soft-spoken', '694' means—‘Soft-spoken beautiful pure', '473' means—‘Ganga is pure', then what is the code used for 'Kanchan' ?
    (A) 7
    (B) 5
    (C) 9
    (D) Can’t be determined
    (E) None of these
    Ans : (B)

    5. In a certain code language '765' means—'Man Illness Hard-working', '478' means—'Illness Hard Blood-Pressure', '826' means—'Blood-pressure Lazy Hard-working', then
    (I) For which word code '8' has been used?
    (A) Illness
    (B) Man
    (C) Hard
    (D) Blood-Pressure
    (E) None of these
    Ans : (D)

    6. Which code has been used for ‘Hardworking’?
    (A) 7
    (B) 6
    (C) 5
    (D) 6 or 5
    (E) 7 or 5
    Ans : (B)

    7. If 'KRN' means—'Callous collission life', 'RTP' means—'Life very sad', 'NPD' means—'Collission sad future' then what is the code used for 'Callous' ?
    (A) R
    (B) N
    (C) K
    (D) Cannot be determined
    (E) None of these
    Ans : (C)

    8. If UDOMETER is coded as DUMOTERE then how will SUBLEASE be coded?
    (A) USLBESAE
    (B) USLBAEES
    (C) USBAELES
    (D) USLBEAES
    (E) None of these
    Ans : (B)

    9. If Sand is coded as Brick, Brick as House, House as Temple, Temple as Palace then where do you worship?
    (A) Palace
    (B) Temple
    (C) Brick
    (D) House
    (E) None of these
    Ans : (A)

    10. In a certain code language '123' means—‘Mahendra is Able', '345' means—'Sunita is unlucky', '526' means—'Mahendra was unlucky', then what is the code used for unlucky?
    (A) 2
    (B) 3
    (C) 1
    (D) Can not be determined
    (E) None of these
    Ans : (E)

    11.


    Ans-19

    12.



    Ans-O

    13.


    Ans-D

    14.


    Ans- 9 of Clubs

    15.



    Ans-Hand pointing to 5

    c)Computer Knowledge-10 Questions 10 Marks

    1. A device or system not directly connected to the CPU is
    A.        On-line
    B.        Keyboard
    C.        Memory
    D.        Off-line
    E.         None of the above
    Ans-D

    2. A large computer designed to handle complex scientific calculations
    A.        may use only a firmed word-length storage approach
    B.        will likely require a character addressable storage unit
    C.        must use fixed length words of four character each
    D.        will not use numbered address locations
    E.         None of the above
    Ans-A

    3. Most important advantage of an IC is its
    A.        Easy replacement in case of circuit failure
    B.        Extremely high reliability
    C.        Reduced cost
    D.        Low power consumption
    E.         None of the above
    Ans-B

    4. A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical systems is
    A.        Data transmission
    B.        Data flow
    C.        Data capture
    D.        Data processing
    E.         None of the above
    Ans-B

    5. What could cause a fixed disk error.
    A.        No-CD installed
    B.        bad ram
    C.        slow processor
    D.        Incorrect CMOS settings
    E.         None of the above
    Ans-D

    6. A 6xx indicates a problem with the:
    A.        floppy drive
    B.        hard drive
    C.        keyboard
    D.        CD ROM
    E.         All of the above
    Ans-A

    7. A sound card typically uses which IRQ?
    A.        6
    B.        5
    C.        15
    D.        1
    E.         it doesn't use an IRQ
    Ans-B

    8. The brain of any computer system is
    A.        ALU
    B.        Memory
    C.        CPU
    D.        Control unit
    E.         None of the above
    Ans-C

    9. Serial access memories are useful in applications where
    A.        data consists of numbers
    B.        short access time is required
    C.        each stored word is processed differently
    D.        data naturally needs to flow in and out in serial form
    E.         None of the above
    Ans-D

    10. Which of the following translate back from machine code something resembling the source language
    A.        Interpreter
    B.        Compiler
    C.        Assembler
    D.        Decompiler
    E.         None of the above
    Ans-D

    d)Verbal ability-5 Questions 5 Marks
    1. choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.
                EXODUS
    A.        Influx
    B.        Home-coming
    C.        Return
    D.        Restoration
    Ans-A

    2. Find the correctly spelt words.
    A.        Inoculation    
    B.        Innoculation
    C.        Inocculation  
    D.        Inocullation
    Ans-A

    3. Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it
    A.        The Indian radio
    B.        which was previously controlled by the British rulers
    C.        is free now from the narrow vested interests.
    D.        No error.
    Ans-C

    4. Choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.
    They greet me cheerfully every morning.
    A.        Every morning I was greeted cheerfully.
    B.        I am greeted cheerfully by them every morning.
    C.        I am being greeted cheerfully by them every morning.
    D.        Cheerful greeting is done by them every morning to me.
    Ans-B

    5. Select the pair which has the same relationship.   
    PAIN:SEDATIVE
    A.        comfort:stimulant      
    B.        grief:consolation
    C.        trance:narcotic
    D.        ache:extraction
    Ans-B

    e)Essay Writing
    One topic will be given to write in 10 Minutes


    2 Responses to “ADP Placement Papers Whole Test Paper Latest On Dec10 (2012-2013)”

    Linda Rose said...
    March 31, 2017 at 12:59 AM

    I am very happy to read this. Appreciate your sharing

    Papa Louie 2

    Run 3 | Stick Run 2 |friv4school | girls go games
    unblocked games


    Love Kpop said...
    October 18, 2017 at 1:51 AM

    I like to get up early to go out and breathe fresh air. I feel that it is good for health and a good habit
    19216811ll.com


    Post a Comment

    review www.uandistar.org on alexa.com