Subscribe




Enter Email address for Daily FREE Job Notifications, Placement Papers, Interview Questions... :

Saturday, March 2, 2013

0

Oracle latest placement paper 2012

  • Saturday, March 2, 2013
  • kutty
  • Share

  •  


    Oracle Test Process consists:

    1.Written test Computer science knowledge: 30 Minutes 30 Questions

    2.English: 25 Minutes 25 Questions

    3.Reasoning: 35Minutes 35 Questions


    Oracle Computer Science Written Test Questions:


    Section-A-Computer Science Knowledge:

    1. A bus is a / an

    A. electronic track system

    B. part of register

    C. special memory

    D. part of a Cpu

    Ans-C

    2. A form of code that uses more than one process and processor, possibly of different type, and that may on occasions have more than one process or processor active at the same time, is known as

    A. multiprogramming

    B. multi threading

    C. broadcasting

    D. time sharing

    Ans-B

    3. Which of the following system program forgoes the production of object code to generate absolute machine code and load it into the physical main storage location from which it will be executed immediately upon completion of the assembly?

    A. two pass assembler

    B. load-and-go assembler

    C. macroprocessor

    D. compiler

    Ans-B

    4. An instruction in a programming language that is replaced by a sequence of instructions prior to assembly or compiling is known as

    A. procedure name

    B. macro

    C. label

    D. literal

    Ans-B

    5. Which policy replace a page if it is not in the favored subset of a process's pages?

    A. FIFO

    B. LRU

    C. LFU

    D. Working set

    Ans-D

    6. There are certain packages that allow people to define data items, place these items in particular records, combine the records into designated files and then manipulate and retrieve the stored data. What are they called?

    A. Data storage system

    B. Database management system (DBMS)

    C. Batch processing system

    D. Data communication package

    Ans-B

    7. Subschema can be used to

    A. create very different, personalized views of the same data

    B. present information in different formats

    C. hide sensitive information by omitting fields from the sub¬schema's description

    D. All of the above

    Ans-D

    8. In order to use a DBMS, it is important to understand

    A. the physical schema

    B. all sub-schemas that the system supports

    C. one subschema

    D. both (a) and (b)

    E. None of the above

    Ans-C

    9. A large computer information system maintains many different computer files. Which amongst them is called a perpetual file?

    A. Specialized file

    B. Log file

    C. Master file

    D. Update file

    Ans-C

    10. The Management Information system (MIS) structure with one main computer system is called a

    A. hierarchical MIS structure

    B. distributed MIS structure

    C. centralized MIS structure

    D. decentralized MIS structure

    Ans-C

    11. What is the data structures used to perform recursion?

    12. Which is the simplest file structure?

    A. Sequential

    B. Indexed

    C. Random

    Ans-A

    13. What is the type of the algorithm used in solving the 8 Queens problem?

    14. What is data structure?

    15. Explain the concept of the batched operating systems?\

    16. What is mutex?

    17. What are the different job scheduling in operating systems?

    18. What are deadlock prevention techniques?

    19. What is cache-coherency?

    20. If a calculation is embedded in a form

    A. the result of the calculations are stored with the form

    B. the calculations are stored with the form

    C. the result of the calculations are printed in report

    D. All of the above

    E. None of the above

    Ans-B

    21. Information can be transferred between the DBMS and a

    A. spreadsheet program

    B. word processor program

    C. graphics program

    D. AH of the above

    E. None of the above

    Ans-D

    22. In SQL, which of the following is not a data definition language commands?

    A. RENAME

    B. REVOKE

    C. GRANT

    D. UPDATE

    Ans-D

    23. A lock box service is used for

    A. depositing cash when bank is closed

    B. paying bank customer bills automatically

    C. storing papers in a bank vault

    D. depositing payments to bank customers

    Ans-D

    24. RS-449/442-A/423-A is

    A. a set of physical layer standards developed by EIA and intended to replace RS-232-C.

    B. a check bit appended to an array of binary digits to make the sum of the all the binary digits

    C. a code in which each expression conforms to specific rules of construction, so that if certain errors occur in an expression the resulting expression will not conform to the rules of construction and thus the presence of the errors is detected

    D. the ratio of the number of data units in error to the total number of data units

    Ans-A

    25. A modem that is attached to the telephone system by jamming the phone's handset into two flexible receptacles in the coupler?

    A. gateway

    B. bridge

    C. acoustic coupler

    D. time-division multiplexer

    Ans-C

    26. The term TSR is an abbreviation for:

    A. Terminate Stay Ready

    B. Testing System Read

    C. Terminal Still Ready

    D. Terminate Stay Resident

    Ans-D

    27. How would you allow device drivers and TSR's to be loaded into Upper Memory Blocks?

    A. DOS=High

    B. DOS=UMB

    C. Loadhigh=

    D. Devicehigh=

    Ans-B

    28. What hardware architectures are not supported by Ret Hat?

    A. SPARC

    B. IBM-compatible

    C. Alpha

    D. Macintosh

    Ans-D

    29. The command chmod 761 letter is equivalent to

    A. chmod 4=7, g = 6, o = 1 letter

    B. chmo a = 761 letter

    C. schmod u = rws, g = rw, o = x letter

    D. chmod 167 letter

    Ans-C

    30. What was originally called the "imitation game" by its creator?

    A. The Turing Test

    B. LISP

    C. The Logic Theorist

    D. Cybernetics

    Ans-A


    Section-B Verbal ability:

    Questions 1-5 , read the passage given below and answer the questions that follow.

    In the world today we make health and end in itself. We have forgotten that health is really means to enable a person to do his work and do it well. a lot of modern medicine and this includes many patients as well as many physicians pays very little attention to health but very much attention to those who imagine that they are ill. Our great concern with health is shown by the medical columns in newspapers. The health articles in popular magazines and the popularity of television programmers and all those books on medicine. We talk about health all the time. Yet for the most part the only result is more people with imaginary illness. The healthy man should not be wasting time talking about health: he should be using health for work. The work does the work that good health possible.


    1. Talking about the health all time makes people

    A. always suffer from imaginary illness

    B. sometimes suffer from imaginary illness

    C. rarely suffer from imaginary illness

    D. often suffer from imaginary illness

    Ans-D

    2. The passage suggests that

    A. health is an end in itself

    B. health is blessing

    C. health is only means to an end

    D. we should not talk about health

    Ans-C

    3. Modern medicine is primarily concerned with

    A. promotion of good health

    B. people suffering from imaginary illness

    C. people suffering from real illness

    D. increased efficiency in work

    Ans-B

    4. A healthy man should be concerned with

    A. his work which good health makes possible

    B. looking after his health

    C. his health which makes work possible

    D. talking about health

    Ans-A

    5. The passage tells us

    A. how medicine should be manufactured

    B. what healthy man should or should not do

    C. what television programmes should be about

    D. how best to imagine illness

    Ans-B

    6. Pick up the one which is most nearly the same in meaning as the word printer in bold and can replaces it without altering the meaning of the sentence.

    The great dancer impressed the appreciative crowd by his nimble movements.

    A. Unrhythmic

    B. lively

    C. quickening

    D. clear

    Ans-C

    7. Choose the one which best expresses the given sentence in Indirect/Direct speech.

    "If you don't keep quite I shall shoot you", he said to her in a calm voice.

    A. He warned her to shoot if she didn't keep quite calmly.

    B. He said calmly that I shall shoot you if you don't be quite.

    C. He warned her calmly that he would shoot her if she didn't keep quite.

    D. Calmly he warned her that be quite or else he will have to shoot her.

    Ans-C

    8. Choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.

    I remember my sister taking me to the museum.

    A. I remember I was taken to the museum by my sister.

    B. I remember being taken to the museum by my sister.

    C. I remember myself being taken to the museum by my sister.

    D. I remember taken to the museum by my sister.

    Ans-B

    9. Find the opposite of the given word.

    EXODUS

    A. Influx

    B. Home-coming

    C. Return

    D. Restoration

    Ans-A

    10 Find the opposite of the given word.

    TANGIBLE

    A. Ethereal

    B. Concrete

    C. Actual

    D. Solid

    Ans-A

    11. Choose the correct meaning of proverb/idiom,

    To leave someone in the lurch

    A. To come to compromise with someone

    B. Constant source of annoyance to someone

    C. To put someone at ease

    D. To desert someone in his difficulties

    E. None of these

    Ans-D

    12. Choose the correct meaning of proverb/idiom,

    To be the question

    A. To refer to

    B. To take for granted

    C. To raise objections

    D. To be discussed

    E. None of these

    Ans-B

    13. Choose the word which best express the meaning of the given word

    AUGUST

    A. Common

    B. Ridiculous

    C. Dignified

    D. Petty

    Ans-C

    14. Choose the word which best express the meaning of the given word

    SALACITY

    A. Bliss

    B. Depression

    C. Indecency

    D. Recession

    Ans-C

    15. Choose the word which best express the meaning of the given word

    PIOUS

    A. Pure

    B. Pretentious

    C. Clean

    D. Devout

    Ans-D

    16. Join these parts to make a meaningful sentence.

    1. medicine 2. a 3. Neeta 4. given 5. was

    A. 51423

    B. 25431

    C. 15423

    D. 42531

    E. 35421

    Ans-E

    17. Read the sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer.

    A. A lot of travel delay is caused

    B. due to the inefficiency and lack of good management

    C. on behalf of the railways.

    D. No error.

    Ans-C

    18. The first and sixth sentence are given in the begining. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences.

    S1: Calcutta unlike other cities kepts its trams.

    P : As a result there horrendous congestion.

    Q : It was going to be the first in South Asia.

    R : They run down the centre of the road

    S : To ease in the city decided to build an underground railway line.

    S6: The foundation stone was laid in 1972.

    The Proper sequence should be:

    A. PRSQ

    B. PSQR

    C. SQRP

    D. RPSQ

    Ans-D

    19. Pick out the best one which can complete incomplete stem correctly and meaningfully.

    His appearance is unsmiling but ......

    A. his heart is full of compassion for others

    B. he looks very serious on most occasions

    C. people are afraid of him

    D. he is uncompromising on matters of task performance

    E. he is full of jealousy towards his colleagues

    Ans-A

    20. Pick out the best one which can complete incomplete stem correctly and meaningfully.

    I felt somewhat more relaxed ......

    A. but tense as compared to earlier

    B. and tense as compared to earlier

    C. as there was already no tension at all

    D. and tension-free as compared to earlier

    E. because the worry had already captured by mind

    Ans-D

    21. Find out that word, the spelling of which is WRONG. The letter of that word is the answer. A. Amature

    B. Manual

    C. Nephew

    D. Athletic

    E. All correct

    Ans-A

    22. In the sentence below, four words which are lettered (A), (B), (C) and (D) have been printed in bold type, one which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.The letter of that word is answer.

    A. People in our country are distressed

    B. by the spate of strikes, an almost

    C. perpetual go slow and

    D. increadibily low productivity

    E. All correct

    Ans-D

    23. Find the correctly spelt words.

    A. Benefitted

    B. Benifited

    C. Benefited

    D. Benefeted

    Ans-A

    24. . Find the correctly spelt words.

    A. Simpal

    B. Bannar

    C. Pattren

    D. Modern

    Ans-D

    25. Find the correctly spelt words.

    A. Entrepreneur

    B. Entrapreneur

    C. Entrepraneur

    D. Enterprenuer

    Ans-A


    Section-C-Reasoning:

    1. An institute organized a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?

    A. 2/13

    B. 13/40

    C. Data inadequate

    D. None of these

    Ans-C

    2. A number of friends decided to go on a picnic and planned to spend Rs. 96 on eatables. Four of them, however, did not turn up. As a consequence, the remaining ones had to contribute Rs. 4 each extra. The number of those who attended the picnic was

    A. 8

    B. 12

    C. 16

    D. 24

    Ans-A

    3. A girl counted in the following way on the fingers of her left hand : She started by calling the thumb 1, the index finger 2, middle finger 3, ring finger 4, little finger 5 and then reversed direction calling the ring finger 6, middle finger 7 and so on. She counted upto 1994. She ended counting on which finger ?

    A. Thumb

    B. Index finger

    C. Middle finger

    D. Ring finger

    Ans-B

    4. You're a detective who just filed a report of a burglary. You've gone over the stolen items with the householder victim, John Day. John Day tells you he can't find his watch valued at 375 dollars. His wife is missing a ruby pendant valued at 850 dollars, and there was cash on hand, also missing, of 200 dollars. What is the total value of the stolen items and cash combined?

    A. 1125 dollars

    B. 1175 dollars

    C. 1425 dollars

    D. 1475 dollar

    5. The rest stop snack machines accept quarters only. You are making snack purchases for people traveling with you. You need to buy 2 candy bars, a pack of peanuts, and one can of soda. A sign on the machines tells you the prices: candy bars cost .25 cents, a bag of peanuts costs .50 cents, and a can of soda costs .75 cents. There is a change machine in the lobby area. How many quarters will you need to make the required purchases?

    A. Eight

    B. Six

    C. Seven

    D. Eleven

    6. A woman went to a sale with a coupon that gave her a twenty percent discount on certain items. She bought a sweater and a skirt that qualified for the discount. The regular price for both items would be $160.00. What price did the woman pay for the clothing she bought?

    A., $ 180.00

    B. $ 148.00

    C. $ 140.00

    D. $128.00

    7. What is the product of all the numbers in the dial of a telephone ?

    A. 1,58,480

    B. 1,59,450

    C. 1,59,480

    D. None of these

    8. If the tire of a car rotates at a constant speed of 552 times in one minute, how many times will the tire rotate in half-an-hour?

    9. What is the smallest number of ducks that could swim in this formation - two ducks in front of a duck, two ducks behind a duck and a duck between two ducks ?

    A. 3

    B. 5

    C. 7

    D. 9

    Ans-A

    10. Agency Y employs 13,800 people . Of these, 42% are male, and 50% of the males are age 30 or younger. How many males are there in Agency Y who are older than 30?

    A. 5796

    B. 2898

    C. 3471

    D. 2910

    11. A salesperson traveled 145 miles Monday, 72 miles Tuesday, and 98 miles Wednesday for $2300 worth of sales. If the business pays 210 a mile for gas and vehicle maintenance, approximately what percent of sales for the three days went to gas and vehicle maintenance?

    12. The number of people attending a weekly training program in the month of January averaged 116 people . If there were 105 people attending the first week, 106 the second, and 125 the third, how many people attended the fourth week?

    A. 118

    B. 130

    C. 128

    D. 124

    13. A cabinet maker has a dowel of wood 13 mm in diameter and 0.800 m long. She needs half the length for the back of the chair and the remaining piece for 37 mm pegs. Pegs greater than 13 turn in diameter or shorter than 37 mm will not work. How many good pegs can she make?

    A . 108

    B. l l

    C. 10

    D. 109

    14. In a cricket match, five batsmen A, B, C, D and E scored an average of 36 runs. D Scored 5 more than E; E scored 8 fewer than A; B scored as many as D and E combined; and B and C scored 107 between them. How many runs did E score ?

    A. 62

    B. 45

    C. 28

    D. 20

    Ans-D

    15. In three colored boxes - Red, Green and Blue, 108 balls are placed. There are twice as many balls in the green and red boxes combined as there are in the blue box and twice as many in the blue box as there are in the red box. How many balls are there in the green box ?

    A. 18

    B. 36

    C. 45

    D. None of these

    16. Which approach to speech recognition avoids the problem caused by the variation in speech patterns among different speakers?

    A. Continuous speech recognition

    B. Isolated word recognition

    C. Connected word recognition

    D. Speaker-dependent recognition

    E. None of the above

    Ans-D

    17. What part of the manufacturing process relate to each stage of the process and to the process as a whole?

    A. field service

    B. design

    C. distribution

    D. project management

    Ans-D

    18. For speech understanding systems to gain widespread acceptance in office automation, they must feature:

    A. speaker independence

    B. speaker dependence

    C. isolated word recognition

    D. All of the above

    Ans-A

    19. MCC is investigating the improvement of the relationship between people and computers through a technology called:

    A. computer-aided design

    B. human factors

    C. parallel processing

    D. All of the above

    Ans-B

    20. The applications in the Strategic Computing Program include:

    A. battle management

    B. autonomous systems

    C. pilot's associate

    D. All of the above

    Ans-D

    21. Which word does NOT belong with the others?

    A. rye

    B. sourdough

    C. pumpernickel

    D. loaf

    Ans-A

    22. Here are some words translated from an artificial language.

    moolokarn means blue sky

    wilkospadi means bicycle race

    moolowilko means blue bicycle

    Which word could mean "racecar"?

    A. wilkozwet

    B. spadiwilko

    C. moolobreil

    D. spadivolo

    Ans-D

    23. Mara runs faster than Gail.

    Lily runs faster than Mara.

    Gail runs faster than Lily.

    If the first two statements are true, the third statement is

    A. true

    B. false

    C. uncertain

    Ans-B

    24. Read the paragraph carefully and determine the main point the author is trying to make. What conclusion can be drawn from the argument?

    In the past, consumers would rarely walk into an ice cream store and order low-fat ice cream. But that isn't the case today. An increasing health consciousness combined with a much bigger selection of tasty low-fat foods in all categories has made low-fat ice cream a very profitable item for ice cream store owners.

    This paragraph best supports the statement that

    A. low-fat ice cream produces more revenue than other low-fat foods.

    B. ice cream store owners would be better off carrying only low-fat ice cream.

    C. ice cream store owners no longer think that low-fat ice cream is an unpopular item.

    D. low-fat ice cream is more popular than other kinds of ice cream.

    E. consumers are fickle and it is impossible to please them

    Ans-C

    0 Responses to “Oracle latest placement paper 2012”

    Post a Comment

    review www.uandistar.org on alexa.com